SIKB checklist

CHECKLIST

Vloeistofdichte voorzieningen en bedrijfsriolering

Over de checklist

Deze checklist is een hulpmiddel voor toezichthoudende ambtenaren bij het beoordelen of een vloeistofdichte vloer, vloeistofdichte verharding of een bedrijfsriolering voldoet aan de wettelijke eisen. Hij kan uiteraard ook gebruikt worden door ondernemers en anderen.  

Het geeft de wettelijke eisen per 1 juli 2014 weer.

Handleiding

Deze checklist bevat 25 vragen die verdeeld zijn over 5 onderwerpen:

  1. Algemeen
  2. Oppervlak
  3. Afdichtingen
  4. Afwatering
  5. Riolering en afscheidingsinstallatie.

Klik op het eerste onderwerp "1 Algemeen" om te beginnen met de eerste vraag te beantwoorden. Alle vragen zijn te beantwoorden met "JA" of "NEE" en daarna wordt automatisch naar de volgende vraag gesprongen. Een uitzondering is de de eerste vraag 1.1 waar de te controleren activiteit moet worden geselecteerd. Na selectie van de activiteit verschijnen verwijzingen/hyperlinks naar de wetteksten van het activiteitenbesluit en -regeling.

Bij iedere vraag kan een opmerking worden geplaast geplaatst. De opmerking moet worden ingevuld vóórdat JA of NEE wordt gekozen anders wordt al naar de volgende vraag gesprongen. Als tijdens de controle foto's worden gemaakt is het raadzaam bij het opmerkingenveld een verwijzing naar de (naam van de) foto te plaatsen.

De vragen zijn ook direct toegangelijk toegankelijk via de balk met bolletjes onderin. Iedere bolletje correspondeert met 1 vraag. Deze navigatie is eenvoudig te bedienen met 1 vinger op een mobiel of tablet.

Na afronding van de controle kan de ingevulde checklist per e-mail worden verzonden (bijvoorbeeld naar uw eigen adres of van een collega). Dat kan in PDF, Excel en/of MSWord. Een combinatie van deze 3 formaten is ook mogelijk.
Let op: de checklist kan maar 1x worden verzonden. Na verzending worden de ingevulde gegevens gewist en zijn ze alleen in de e-mail te terug te vinden.

Hardware en internet

De checklist kan op locatie met een smartphone of tablet (iphone, ipad of android) met een actieve internetverbinding worden ingevuld.

Privacy van gegevens

De gegevens worden alleen tijdens het invullen bewaard. Bij het afsluiten van de internetbrowser worden de gegevens NIET bewaard. Er worden GEEN ingevulde gegevens bewaard op de SIKB webserver.